Vorselaar

begint
hier

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

7.868 inwoners 25 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 14 Fair Trade producten in het bestuur 1.5 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Vorselaar

Als gemeente zijn we van bij het begin mee op de Fair Trade-kar gesprongen. We beseffen dat we als kleine gemeente ook maar een bescheiden bijdrage kunnen leveren maar we doen het wel met volle goesting en overtuiging. Het Vorselaarse gemeentebestuur stond van bij het begin pal achter de Fair Trade-campagne. Het gemeentebestuur en -personeel koos in 2008 samen voor de lekkerste eerlijke koffie, en ondertekende de resolutie. Er wordt ook bij andere aankopen (onderhoudsproducten, werkkledij, geschenken) steeds gezocht naar een duurzaam alternatief. Bovendien verwennen de gemeente- en OCMW-raadsleden het gemeentepersoneel jaarlijks met een heerlijke bio- en Fairtrade-lunch, in het kader van FairTrade@work. Wist je trouwens dat wie trouwt in Vorselaar meteen een goede start krijgt door een (h)eerlijke Wereldwinkel-geschenkenmand?