Tessenderlo

begint
hier

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

18000 inwoners 50 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 5 Fair Trade producten in het bestuur 1.5 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Tessenderlo

In 2010 behaalde onze gemeente de titel van FairTradeGemeente. Een FairTradeGemeente wil op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Door middel van zes criteria spelen we in op de vraag naar en het aanbod van eerlijke en lokale, duurzame producten. Op die manier maken we mensen in heel Tessenderlo warm voor het verhaal achter Fair Trade en lokale, duurzame landbouw. De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Tessenderlo (GROT) is een inspraakorgaan dat bevoegd is om advies te geven over ontwikkelingssamenwerking. Eveneens reiken zij subsidies uit aan Looienaars die nauw betrokken zijn bij projecten in het Zuiden om deze initiatieven plaatselijk te ondersteunen. Komt jouw project in aanmerking voor subsidies, stuur dan een uitgebreide motivatie naar de GROT.

Ons straf Fair Trade verhaal

Cultuurhuis Tessenderlo is de ambassadeur van FairTradeGemeente Tessenderlo.

Op zaterdag 27 april 2019 organiseert de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Tessenderlo (GROT) het wereldfeest Festi Kune.
Tijdens deze gezellige namiddag kan je gratis genieten van verteltheater en lekkere hapjes eten aan democratische prijzen. Maar ook nog knutselen met afval, eco-badzoutlabo, gezellig terras, verkoopstandjes, …
Als Fairtrade ambassadeur zet het cultuurhuis graag haar schouders onder dit mooie project. Kom ons zoeken in de verteltent, waar je kan luisteren naar de mooiste verhaaltjes in sprookjesachtige talen.
Gratis | Locatie: Oude Molen van Tessenderlo