Schilde

begint
hier

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

19654 inwoners 49 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 4 Fair Trade producten in het bestuur 0 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Schilde

Ons straf Fair Trade verhaal

GROS Schilde heeft op 2 juni 2019met succes een mondiale hap en stap wandeling georganiseerd waarbij de helden van vorig jaar bij betrokken werden. Een 5-gangen menu met fair trade producten op 6 verschillende stopplaatsen. Een van de stopplaatsen was de plaatselijke Wereldwinkel. Een andere stopplaats was de bio-boerderij de Dobbelhoeve die ook fair trade producten verkoopt. Daarnaast waren er ook haltes bij  het Openpoortje/wereldpoortje ( voor opvang en begeleiding van gezinnen in crisissituaties), Green Please  ( lokale denk-en drukkingsgroep die zich bekommert om behoud van het groen en bos in schilde en directe omgeving) en de Dodoenstuin (vrijwillige herboristen die ijveren voor bekendmaking van het gebruik van o.a. medicinale kruiden  en ook kookworkshops geven. Permacultuur krijgt ook de nodige aandacht.

175 wandelaars hebben zo kennisgemaakt met Fair Trade, bio-producten. en SDG’s. Eveneens met de vele standen van projecten in het Zuiden die bemand werden door leden van de GROS.