Roeselare

begint
hier

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

62787 inwoners 40 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 3 Fair Trade producten in het bestuur 0 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Roeselare

Het bestuursakkoord van Stad Roeselare heeft als transversale kapstok de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Daarbij is zeker ook aandacht voor SDG 12 'verantwoorde consumptie en productie'. De Stad wil verder inzetten op het structureel verankeren van Fairtrade bij de diverse aankopen en dit in nauw overleg met verschillende diensten. De principes zullen ook een duurzame verankering krijgen in de procedures bij aankopen. De stad doet dit omdat ze een belangrijke voorbeeldfunctie heeft inzake duurzaam en ethisch consumeren. Door zelf bewust te kiezn voor fairtrade en die normen ook op te nemen in de aanbestedingen en andere procedures inzake aankopen, worden de leveranciers gedwongen tot ethisch handelen.