Nieuwpoort

begint
hier

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

11616 inwoners 6 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 6 Fair Trade producten in het bestuur 1.5 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Nieuwpoort

We willen streven naar een wereld met eerlijke handel zodat niemand uitgebuit wordt. Iedereen heeft recht op goede levenskwaliteit waardoor wij ons moeten inzetten om niet telkens het goedkoopste te willen kopen ten nadele van anderen. Als mensen zich bewust worden waarom Fairtrade producten zo belangrijk zijn, verkleint de kans op kinderarbeid of uitbuiting van anderen.

Ons straf Fair Trade verhaal

Het fairtrade ontbijt op het strand is één van onze jaarlijkse evenementen. Tot op heden hebben we tijdens het evenement altijd al mooi gehad waardoor het effect veel groter en aangenamer is om aan het strand te ontbijten. Als back-up wordt elk jaar wel de zaal YSARA vastgelegd, die nabij het strand gelegen is, om voorbereid te zijn op het ergste. Vanuit deze zaal kun je het stadspark, een dele van de havengeul en een stuk van het natuurreservaat de IJzermonding zien. Alsnog hopen we nooit de back-up te moeten gebruiken.