Malle

begint
hier

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

15300 inwoners 20 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 4 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Malle

Gemeente Malle vindt het belangrijk om zich samen met lokale verenigingen en initiatieven te engageren rond SDG's en fairtrade. Het gemeentebestuur, de mondiale raad, de trekkersgroep FairTradeGemeente en de lokale handelaars en verenigingen van Malle zetten zich al sinds 2006 in voor fairtradegemeente. Op 13 juli 2006 kreeg Malle de titel van fairtradegemeente uitgereikt. Malle hecht belang aan eerlijke handel en zet zich binnen de gemeentegrenzen in voor dit thema. Vanuit de mondiale raad werd een werkgroep samengesteld die ervoor zorgt dat het concept fairtradegemeente in al zijn aspecten onder de aandacht blijft. Het gemeentebestuur maakt er een zaak van om fairtradeproducten te gebruiken en promoot deze bij diverse evenementen. Het gemeentebestuur koopt ook al jaren o.a. fairtradekoffie, -thee en -wijn. We hanteren een aankoopbeleid rond werkkledij: deze draagt steeds het label van de schone kleren campagne.