Laakdal

begint
hier

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

16100 inwoners 10 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 4 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Laakdal

Sinds 2009 heeft de gemeente Laakdal de titel van “Fair trade gemeente”. Dit houdt in dat we als gemeente aandacht besteden aan eerlijke en duurzame handel. Horeca en handelaars worden gestimuleerd om Fair trade producten en producten uit lokale, duurzame handel aan te bieden. Uiteraard tracht het gemeentebestuur zo veel mogelijk het goede voorbeeld te geven door zelf Fairtrade koffie en thee te schenken op de verschillende diensten en bij gemeentelijke activiteiten. Duurzaamheid en eerlijke handel wordt pas relevant als de gemeente beslist dit op te nemen in zijn beleid.