Herne

begint
hier

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

6500 inwoners 15 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 4 Fair Trade producten in het bestuur 0.5 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Herne

Het gemeentebestuur van Herne heeft er heel bewust voor gekozen om de Duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties (‘SDGs’) te hanteren als leidraad voor een beleid met veel aandacht voor duurzame ontwikkeling. En dan willen we uiteraard ook eerlijke handel prominent aandacht schenken, in het bijzonder op vlak van voedingsproducten. Daarbij omarmen we niet alleen een Noord-Zuid perspectief; we doen ook expliciete inspanningen voor eerlijke korte ketens van lokale voedselproductie en –consumptie in de eigen regio. teren als leidraad voor een beleid met veel aandacht voor duurzame ontwikkeling.

Ons straf Fair Trade verhaal

In de gemeente Herne worden er zoveel als mogelijk sensibiliseringsacties op poten gezet, in de vorm van gratis fair trade chocolade op de nieuwjaarsreceptie of een fair trade ontbijt op een evenement. Bovendien staat er in onze gemeente Herne ook iets op de agenda waar we heel trots op zijn. Er zal een lokaal knooppunt voor lokale voeding worden opgericht.

Maar we zijn ook fier op wat we regionaal hebben bereikt met de regionale fair trade werkgroep Pajottenland – Zennevallei. Samen brachten we een kookboek uit met recepten én integratieverhalen van nieuwkomers, en zorgden we ervoor dat kunstacademies en -scholen zich uitleefden rond het thema ‘fair trade’, bv. concerten met wereldliederen, fotografie over fair trade, …