Essen

begint
hier

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

19.029 inwoners vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 4 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Essen

Ons straf Fair Trade verhaal

Essen is een vijfsterrenFairTradegemeente

De gemeente Essen is al tien jaar een FairTradegemeente. In 2017 werd onze gemeente, als eerste in de provincie Antwerpen, uitgeroepen tot vijfsterrenFairTradegemeente.

In kader van project Veerkrachtige Dorpen werd in de maand mei het Heuvelplein afgesloten voor verkeer en tot een levendig plein omgebouwd waarbij één van de talrijke initiatieven eerste Essense korte ketenmarkt plaatsvond onder de noemer Puur Lokaal. Het gemeentebestuur als organisator verzamelde meer dan 20 standhouders met heel wat plaatselijke landbouwers die hun producten aanboden. Het initiatief was succesvol en wordt meteen bestendigd de volgende maanden met nog twee edities in 2019.